Kom
langs vragen lunchen plannen maken

E-learning met LEF

E-learning met LEF

Corona Special:
ZORG VOOR ELKAAR!

Kan jouw geplande vorming, workshop, opleidingsdag of examen niet doorgaan o.w.v. het COVID-19 virus? Of wil je van deze quarantaine-periode gebruik maken om bepaalde kennis te delen en te laten inoefenen? Laat ons je helpen om je doelpubliek volledig virtueel, toch te bereiken, mét de content die jij kiest.

Wat? Onze e-learning met LEF is een virtueel framework om opleidingen, testen, e-leren, herhalen, inoefenen te organiseren. Via een intuïtief content management systeem (CMS) vul je zelf de leerinhoud in die je verkiest, geordend in verschillende modules. Meer informatie over wat het allemaal kan lees je onderaan (of navigeer via het menu). E-learning met LEF is community software in huis ontwikkeld door ons fantastisch team. In normale omstandigheden teken je in via een eenmalige licentiekost die onbeperkt geldig is in de tijd.

Aanbod? Tijdens de Corona Quarantaine maak je gebruik van e-learning met LEF aan een uitzonderlijke prijs (zie onderaan). Dit aanbod is dus beperkt in de tijd (we’ll stick through this!), maar tijdens die periode onbeperkt in gebruik en aantal gebruikers.

Interesse? Stuur een mailtje naar vraagmaar@eenwereldmetlef.be.

E-learning met LEF is een online leerplatform voor kleine en grote organisaties die gespecialiseerde kennis op een efficiënte manier willen overbrengen aan interne medewerkers en/of een gericht gekozen extern doelpubliek.

Het platform richt zich op het snel en aangenaam overbrengen van kennis die medewerkers of andere deelnemers kunnen inzetten bij hun professionele dagtaak of vrijwilligerswerk. E-learning met LEF kan je autonoom inzetten voor “leren vanop afstand” of integreren in een eigen workshop- of cursusaanbod. Indien gewenst helpt LEF bij het redactionele werk, zoals het ordenen van lesmateriaal in modules, het maken van video’s of hermonteren, vertalen, enzovoort.

E-learning met LEF

Hoe werkt het online leerplatform?

Het leerplatform richt zich op de meest efficiënte en aangename manier van (online) leren. Dit betekent onder andere een eenvoudige manier van starten: vrij toegankelijk, met registratieverplichting of via een uitnodigingscode, al naargelang de organisatorische behoeften.

Het platform is gebruiksvriendelijk, de gebruiker ziet in één oogopslag waar hij moet zijn . De structuur bestaat uit verschillende modules. Iedere module kan je samenstellen uit virtuele “pagina’s” die bestaan uit multimediale elementen (grafieken, video’s, foto’s, tekst, etc.) en/of vragenreeksen.

Wanneer de gebruiker start met een online lessenreeks, houdt het platform rekening met de vereisten van (professionele) deelnemers. Zo kan je een leermodule op eender welk moment stoppen. Het online leerplatform houdt automatisch bij waar een deelnemer zich bevindt (incl. tijdcode bij video’s), zodat je er eenvoudig naar terug kan keren.

Daarnaast ondersteunt het platform verschillende werkvormen, waaronder “leerversterkende” methodes waarbij het mogelijk is om bij verkeerde antwoorden bijkomende informatie te verstrekken. Deze aanpak is bijvoorbeeld ideaal indien quotering (of vereist slaagpercentage) weinig toegevoegde waarde heeft, maar er toch nood is aan maximale opname van het materiaal. Bij voltooien van een serie modules kan je een (PDF) certificaat aanmaken. Beheerders van het platform kunnen op die manier nagaan wie de online cursus voltooid heeft.

Het volledige platform is in meerdere talen te gebruiken, dat geldt zowel voor de algemene interface als voor de modules. Het is voor de platformbeheerder mogelijk om op een later tijdstip een nieuwe taal toe te voegen indien gewenst.

Bovendien is het ontwerp handig in gebruik op alle gangbare toestellen. De interface past zich automatisch aan naargelang het type apparaat (gsm, tablet, laptop).

Optioneel kan je extra features toevoegen, zoals verplichte of vrije antwoorden, reinforced learning, rollen toewijzen met bijhorende restricties, notificaties (via e-mail), etc.

Speerpunten van e-learning met LEF

E-learning met LEF biedt een performante applicatie aan die gebaseerd is op jarenlange ervaring bij organisaties met reële opleidingsbehoeftes.

Gericht op (semi-)professionele medewerkers Het platform richt zich op professionelen en/of toegewijde vrijwilligers. Het houdt rekening met de specifieke leeromstandigheden, bijvoorbeeld tussen dagtaken door en werkt volledig op de snelheid van de individuele deelnemer.
Focus op leren ipv prestatie De gebruikte methodieken richten zich op een maximaal leerproces bij zo veel mogelijk deelnemers, in tegenstelling tot eerder competitieve leeromgevingen. Het gaat er in principe vanuit dat niemand mag “falen”, zonder te compromitteren op de hoeveelheid reëel geabsorbeerde leerstof.
Slechts 1 platform voor een onbeperkt aantal modules en leertrajecten Je kan jouw leerplatform gebruiken voor meerdere modules of cursussen, zoals je zelf verkiest. Elke module kan een onbeperkte hoeveelheid materiaal bevatten.
Afleidingsvrije leeromgeving De applicatie houdt alle focus op het leerproces. De interface is gericht op maximaal gebruiksgemak, met een minimale vereiste qua computervaardigheden. Specifieke features worden pas voor de deelnemer zichtbaar of merkbaar wanneer ze door een beheerder écht worden ingezet.

Waarom e-learning inzetten?

Uitdragen en organisatorische prioriteiten

Door online leermodules aan te bieden aan eigen medewerkers en - eventueel - externe organisaties of personen, kunnen de eigen organisatorische prioriteiten en waarden op een duidelijke manier uitgedragen worden. Het zegt wat belangrijk is.

(Economische) efficiëntie

Zeker bij een moderne en flexibele organisatie, kan het erg moeilijk (en kostelijk) zijn om mensen te verzamelen voor een in-situ opleiding. Zeker voor leermateriaal dat erg goed beheerst wordt binnen de organisatie, kan een online cursus allerlei schaalvoordelen bieden, al dan niet aangevuld met workshops waarin je bijvoorbeeld meer in groep of individueel kan werken.

Functionaliteiten

Cursussen, secties en modules

Het aanmaken van een cursus/groepen, die onderverdelen in secties met daarin modules en/of downloads (bestanden) is mogelijk. Modules (en downloads) kunnen ook “los” voorkomen in het platform.

Module/pagina’s

Een module bestaat uit pagina’s. Op dit moment kan een pagina verschillende vraagstypes bevatten: open, ja/nee, mutliple choice, numeriek. Daarnaast is content in markdown mogelijk. Antwoorden van deelnemers worden opgeslagen.

Scores bijhouden

Antwoorden en/of scores zichtbaar maken voor beheerders File upload om afbeeldingen toe te voegen aan markdown Evt. visueel weergeven van de voortgang in de module (gebeurt al in het pagina overzicht rechts) User management Beheerders kunnen gebruikers toevoegen aan cursussen of losse modules. “Lesgevers” kunnen slechts toegang hebben tot “hun” cursus.

Prijszetting (speciaal aanbod, enkel geldig tijdens de Corona Quarantaine)

Standaard Uitgebreid Comfort
Platform Platform Platform
Online ‘how to’ Online ‘how to’ Online ‘how to’
Inhoudelijke/technische coaching via conference call (max. 4u) Extra’s
€ 750 ex btw € 990 ex btw Op maat