Kom
langs vragen lunchen plannen maken

Fietsdag voor Antwerpse werknemers

Bio en Fairtrade ontbijtbuffet als beloning voor duurzame keuze

Tijdens de jaarlijkse Fietsdag voor werknemers krijgen Antwerpse werkgevers de kans om hun fietsende werknemers te belonen voor hun duurzame keuze. Het klassieke stuk van de dag is een bio- en fairtrade ontbijtbuffet voor meer dan 2000 mensen op verschillende locaties. In de vier jaar dat LEF dit event organiseert, groeit het aantal deelnemers en wordt het fietsontbijt aangevuld met sensibiliserende acties.

  • We voeren een Zero Excuses campagne met stadsplan vol snelle fietsroutes en theatrale interventies op drukke kruispunten.

  • We vinden de Fietsschijf uit die het voorwiel als canvas invult met jaarlijks een nieuw ontwerp. De schijven voegen kleur toe aan het straatbeeld; de reflecterende inkt maakt fietsers zichtbaarder.

  • We ontwikkelen een bordspel dat vooraf aan de Fietsdag wordt gespeeld met collega’s.

  • Samen met fotograaf Niko Caignie maken we de expo “Ik & Mijn Fiets”. De beelden leggen de band bloot die je met je fiets kan hebben: ‘Toon me je fiets en ik zeg je wie je bent.’

  • Samen met fotografen Swa de Heel en Niko Caignie maken we tijdens het ontbijt groepsportretten op de (rol)fiets. Ze worden synchroon naar sociale media opgeladen. Een dag later zijn ze beschikbaar in hoge resolutie om te printen als souvenir.

Het klassieke stuk van de dag is een bio- en fairtrade ontbijtbuffet voor meer dan 2000 mensen op verschillende locaties

Meer Projecten

Dit project werkt aan deze sustainable development goals (SDG's)

sdg: 2 sdg: 3 sdg: 7 sdg: 9 sdg: 11 sdg: 12 sdg: 13