Kom
langs vragen lunchen plannen maken

Internationaal Sportfilmfestival Antwerpen

Verrassende reeks cultfilms op een feestelijke pop-up locatie

In opdracht van de stad Antwerpen organiseert ons team het allereerste ‘Internationaal Sportfilmfestival Antwerpen’. Gedurende 4 dagen in de kerstvakantie worden 17 sportcultfilms van over de hele wereld vertoond op een pop-up locatie in Antwerpen. Meer dan de helft van deze films zijn premières. Bijna allemaal zijn ze wel ergens in de prijzen gevallen. De locatie van het festival is een gigantische opblaasbare dome net naast het MAS, met daarin een 10 meter breed cinemascherm, plek voor 300 bezoekers en een retro-future bar.

De locatie van het festival is een gigantische opblaasbare dome net naast het MAS

Gelijktijdig produceren we de mini-docureeks ‘Sportmodellen’. Dit zijn vijf portretten van mensen wiens leven enorm en ten goede is beïnvloed door hun sport: o.a. een meisje dat niets liever doet dan skaten, een jongen die zich vanuit zijn rolstoel opwerkt tot toptafeltennis, een man die zijn eetverslaving onder controle krijgt dankzij fitness.

Het volledige project, van programmatie tot pre- en productie, realiseren we in twee maanden. Het wordt beloond door een publiek dat zichtbaar gecharmeerd is door de niet-alledaagse films en lovende aandacht in de media.

Meer Projecten

Dit project werkt aan deze sustainable development goals (SDG's)

sdg: 3 sdg: 17